Citroën XM 2,1TD (2000)

Mijn dagelijkse auto is een Citroën XM 2,1Turbo Diesel automaat uit 2000; een model wat werd geïntroduceerd in 1989. In 1990 werd de Citroën XM verkozen tot ‘Auto van het Jaar’. Het is een geschikte wagen voor vele betrouwbare kilometers. De heldere, toen nog futuristisch ogende, lijnvorming weerspiegelde het verschijningsbeeld van de Citroëns voor de jaren ’90. De carrosserie werd getekend door Marc Deschamps van Bertone. Vooral de voorzijde geeft de auto een futuristisch aanzicht, door de spitse neus met smalle koplampen en kleine grille. Het dak lijkt optisch te ‘zweven’ doordat het gedragen wordt door elf ramen, met uiterst smalle raamstijlen.

Mijn XM is een originele Nederlandse auto en staat sinds juli 2000 op kenteken en is voorzien van een turbo-diesel motor. Het is één van de allerlaatste XM’s ooit gebouwd, hij is gebouwd in de allerlaatste productie week van juni 2000.
De turbo-dieselmotor heeft een maximum vermogen van 80 kW (109 PK), 240Nm trekkracht en een cilinderinhoud van 2088 cc. De topsnelheid ligt op 188km/h

In vergelijking met een “gewone” luxe reisauto biedt de Citroën XM uitzonderlijk veel rijcomfort dankzij het Hydractive II veersysteem.
Zelfs deze basisuitvoering van de XM bijzonder luxueus is uitgevoerd en zich ook op motorisch vlak kan meten met de Duitse reisauto’s.